Mitä hyvinvointivalmentaja tekee?


Hyvinvointivalmentaja on tavoitteellinen kanssakulkija erityisesti elämän pulmatilanteissa. Hän

 • ohjaa valmennettavaansa tavoitteellisesti eteenpäin
 • auttaa löytämään ratkaisuja, kun haluaa ohjausta kunnon kohotukseen, kevyempään mieleen sekä löytämään tasapainon liikunnan, ravinnon ja levon suhteen
 • kannustaa havaitsemaan erilaisia näkökulmia

Kuka tarvitsee hyvinvointivalmennusta?

Hyvinvointivalmennus tulee avuksi silloin, kun on kuullut saman neuvon liian usein, esimerkiksi, syö vähemmän ja treenaa enemmän, haluaa aidosti tehdä elämänmuutoksen, mutta ei tiedä mistä tai miten on paras aloittaa.

Erilaisia neuvoja oman hyvinvoinnin parantamiseen on saatavilla joka päivä, monesta eri näkökulmasta, mutta miten ne sopivat itselle ja omaan elämäntilanteeseen, voi tehdä neuvojen valinnan tai niiden toteuttamisen vaikeaksi. Hyvinvointivalmentaja on henkilö, joka ohjaa henkilökohtaisesti ja luottamuksellisesti kohti omaa tavoitetta.

Mihin tahansa elämänmuutokseen kuuluu erilaisia ajatuksia ja tunteita, kuten miten selviää tai onnistuu. Hyvinvointivalmentaja auttaa kirkastamaan ajatuksia, jotta elämänmuutos on hallittavissa.

Miksi hyvinvointivalmennusta?

Hyvinvointi on fyysisen, henkisen ja sosiaalisen ulottuvuuden keskinäinen sekä monipuolinen suhde. Hyvinvointi ei ole pelkkä fyysiseen terveyteemme liittyvä asia, vaan usean eri asian välinen suhde. Teemme päivittäin hyvinvointiamme koskevia valintoja liittyen

 1. keholliseen elinvoimaisuuteen
 2. innostuvaan mieleen
 3. sosiaalisen yhteyden tuomaan tyydytykseen
 4. onnistumisen tunteeseen
 5. henkilökohtaisten toiveiden toteutumiseen

Millaisia hyvinvointiasi koskevia valintoja sinä teet päivittäin?

Mihin hyvinvointivalmentajaa tarvitaan?

Elämäntavat määritellään usein osana hyvinvointiamme, joihin kuuluu, miten ajattelemme ja tunnemme, syömme, liikumme, lepäämme, hoidamme omaa taloutta ja ihmissuhteita. Jokaisen elämässä on runsaasti hyvinvointiamme rikastuttavia tai huonontavia asioita.

Elämämme tasapaino saattaa joskus mennä jossain osa-alueella sekaisin ja silloin ajatukset sekä tunteet voivat alkaa kiertämään kehää. Näin voi käydä jopa ennen kuin on edes ehtinyt tapahtua mitään ja sitten miettii, että mitä kaikkea tulee tapahtumaan. Ikään kuin määrittää tulevaisuuden asioille, joita ei ole edes tapahtunut. Hyvinvointivalmentajalla on erilaisia mielen työkaluja käytössään, jotta jumitilanne saadaan ratkaistua tai tavoitteeseen pääseminen onnistuu. Hyvä valmentaja on muutosprosessin ohjaajana, joka tukee ja kuljettaa valmennettavaa oikeaan suuntaan.

Tärkeintä kuitenkin on se, että sinä tiedät, millaista ohjausta tarvitset elämääsi. Joskus haluamme muuttaa elämäntapamme kertaheitolla, mutta se tuo liian suuren kuorman. Olemme tottuneet tekemään päivittäisiä asioita tietyllä tavalla ja kaiken muuttaminen kerralla on yleensä uuvuttavaa. Voi aloittaa tekemällä pienempiä muutostoimenpiteitä useilla eri osa-alueilla, mutta kaikki riippuu omasta kapasiteetista, elämäntilanteesta ja myös siitä millaista tukea muutokseen saa lähiympäristöstä.

Miten hyvinvointivalmennus käytännössä tapahtuu?

Valmentaja ohjaa tavoitteellisesti asiakasta eteenpäin. Hän rohkaisee ottamaan vastuuta, tukee ratkaisujen löytämisessä sekä tarjoaa erilaisia näkökulmia ajateltavaksi. Valmentaja on tavoitteellinen kanssakulkija pulmatilanteissa.

Esimerkkivalmennus voisi mennä näin:

 1. Selvitetään yhdessä tavoitteet
 2. Mietitään sopivan pituinen paketti, esimerkiksi 5 h
 3. Toteutetaan paketin sisältö asteittain
 4. Tavataan 1 x viikossa tai 2 x kuukaudessa
 5. Lopussa tehdään yhteenveto ja mietitään jatkotarve

Mitä tuloksia hyvinvointivalmennuksesta parhaimmillaan voi saada?

On tärkeää, että ymmärrät oman elämänmuutoksesi tarpeet tällä hetkellä, sillä useiden elämänalueiden muuttaminen kerralla on iso juttu. Kaipaatko kehoon ja mieleen lisää energiaa? Tarvitsetko vahvistusta muiden kohtaamiseen? Mitä tarvitset onnistuaksesi sinulle tärkeässä asiassa? Millaisia toiveita kohti haluat kulkea?

Saavuta kehon ja mielen elinvoimaisuus

Elinvoima näkyy meistä ulospäin energisyytenä, seurallisuutena sekä innostuneisuutena. Kun mielialamme on alhaalla ja yritämme ponnistella jonkun asian eteen, niin se todellakin tuntuu isolta ponnistukselta.

Koe varmuutta muiden kohtaamisessa

Tärkeintä muiden kohtaamisessa on hyvä suhde itseen. Mitä paremmin opimme tuntemaan itsemme, sitä helpompi meidän on kohdata toiset. Itseen tutustumisessa on samat lähtökohdat kuin tutustumme muihin ihmisiin. Mitä löydät itsestäsi?

Tuntemus onnistumisesta

On suorastaan huumaava tunne, kun onnistuu jossain. Tällaiseen tilaan päästääkseen on hyvä panostaa asiaan, jossa haluaa onnistua ja yrittää sitkeästi, jos ei heti onnistu. Keskittymällä omiin luontaisiin vahvuuksiin vie asiaa paremmin eteenpäin, kuin lannistumalla vastoinkäymisistä.

Toiveesi voivat toteutua

Uskallatko toivoa ja unelmoida erilaisista hyvistä asioista? Haluatko aidosti itsellesi hyviä asioita tapahtuvaksi ja pelkkä asian ajattelu tuo kehollisen hyvänolon tuntemuksen? Miten aiot mennä kohti unelmaasi? Kaikki on mahdollista, myös sinulle. 

Olenko sinulle sopivin hyvinvointivalmentaja?

Valmennusfilosofiaani kuuluu hyvä yhteys muiden kanssa. Kun haluat valmennusta mielelle tai keholle tai molemmille, valmennan sinua luottamuksella kohti sinun omia sekä yhdessä mietittyjä tavoitteita. Minulla on kyky asettua toisen asemaan, sillä olen elämäni polulla kohdannut ja kokenut isoja asioita, kuten vanhempien alkoholismi, taloudellinen niukkuus, avioero, konkurssi, syöpä ja siitä toipuminen sekä monia muita elämää vavisuttavia asioita. Nämä elämänmuutokset ovat muovanneet minusta johdonmukaisen, empaattisen ja määrätietoisen. Olen 100 % läsnä.

Kun haluat valmentajan, jolla on aito halu viedä sinua kohti parempaa versiota itsestäsi, varaa oma ilmainen tilannekartoitus tai ota yhteyttä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten vähentää stressiä?

Kehon ja mielen tasapaino